Logo Logo
Kuchyň: Teritorium žen
  • 06.11.2021
  • kuchyně,

kuchyně - teritorium žen

Kuchyň: Teritorium žen

Představíme vám praktické tipy, jak nejlépe seskládat spotřebiče a další právě ve vaší kuchyni. Je skvělé, když je vše uspořádáno tak, jak má být. Proto by mělo vše mít své místo, tak aby nám, to co nejvíce vyhovovalo a bylo vše po ruce a zároveň nikde nic nezavazelo nebo nenadbývalo, a aby bylo všechno prakticky rozmístěno. Ale často se stává, že tomu tak není.

A vaření a pohyb po kuchyni, se stávají hotovou noční můrou, protože máme varnou desku vzdálenou 4 metry od dřezu či pracovní plochy. Nezřídka musíme kvůli jedné věci obcházet půlku kuchyně atd. Podobně jsou na tom i poměrně populární ostrůvky v kuchyni. Jestliže tomuto všemu chcete učinit přítrž a prostory vám to dovolují, zkuste se inspirovat některými z následujících rad, jak lépe rozvrhnout prostor kuchyně.

Správně by se v kuchyni měla po levé straně nacházet lednička, myčka spolu s dřezem. Za nimi následuje dostatečně velká pracovní plocha o přesahující alespoň 1,2 metru. A samozřejmě plocha pro samotné vaření, tedy sporák nebo stále populárnější indukční deska a nebo nejlepší plynová varná deska. Kolem varné plochy by měl být z každé strany dostatek volného místa pro odkládání hrnců, pánví nebo talířů.

Lepší organizaci kuchyně docílíte i tím, že vyměníte skříňky za zásuvky, s kterými se mnohem lépe a rychleji pracuje. Totéž platí i o absenci úchytů na lince. Stačí, jemný dvířek na přední straně a máme otevřeno. Veškeré články na podobné téma, jsou spíše inspirační. Pokud ale toužíte po krásné a zároveň funkční kuchyni, využijte služeb profesionálních designérů, kteří si s problémem, jako je špatně navržená nebo málo prostorná kuchyň, poradí mnohem lépe.

Pokud jsme vás však našim článkem inspirovali, tak doporučujeme navštívit srovnávač decorise.cz, ve kterém naleznete širokou nabídku nábytku a vybavení do kuchyně v různých barevných a designových provedeních.