Logo Logo
Inspirace: Bydlení ve venkovském stylu
  • 24.11.2021
  • venkovský styl,

Venkovský styl kuchyně

Bydlení ve venkovském stylu

Každý z nás potřebuje svou oázu klidu. Místo, kde se dobře odpočívá. Ať už se jedná o dům, ve kterém žijeme, nebo o víkendovou chalupu, rádi se obklopujeme hezkými věcmi. Také vás nudí venkovské domky, vybavené strohým, moderním nábytkem? A co teprve interiéry, kde každý pes je jiná ves a kde se tluče neudržovaný, starý příborník s fungl novou šatní skříní? Není nic hezčího než vesnický dům vybavený v tradičním duchu. Máme pro vás několik typů.

Starožitnosti nebo retro?

Při zařizování domu nebo chalupy ve venkovském stylu se nabízí ta nejdůležitější otázka: Požaduji původní, starožitný nábytek nebo chci nové předměty, které je jen napodobují? Těším se na objíždění starožitnictví nebo mě to otravuje? Baví mě lovit na Aukru věci, jaké mají skutečný příběh? Rozhodnout se pro kombinaci obou možností nemusí být vždy tou nejšťastnější volbou. Ať už jste pro retro nebo starožitnost, tak vám doporučujeme navštívit srovnávač decorise.cz, ve kterém naleznete spoustu stylového nábytku a příslušenství.

Mnoho internetových obchodů nabízí širokou škálu nábytku i doplňků od povlaků na polštářky po nástěnné hodiny ve venkovském stylu. Stačí jen zapojit fantazii a vybírat a vybírat a vybírat, protože retro doplňků je všude dost. Tato varianta je bezpochyby snazší, v opačném případě vás čeká starost s renovováním. Sladit skutečné starožitnosti navíc může být velký oříšek, ovšem výsledek stojí za to.

Dřevěná komoda Marckeric Bruna

Sladké sny

Jestliže návštěvy chodí do obývacího pokoje, proč se vůbec do detailů zabývat ložnicí? Ložnice je místnost, kterou vidíte po probuzení jako první. Nabíráte tady veškerou energii do nového dne. Objeďte starožitnictví a pusťte se do renovace starých prádelníků a nočních stolků.

Třešničkou na dortu může být třeba toaletní stolek se zrcadlem, starý psací stůl nebo výrazná lampa na komodě. Dejte si záležet na doplňcích jako je povlečení, záclony nebo obrázky za zdi. Typem jsou drobné impresionistické obrázky s venkovským motivem, které rozzáří každý pokoj.

Útulná kuchyně

Konečně můžete využít staré, malované hrnky a talířky, které vám zůstaly třeba ještě po babičce. Kde jinde se vyřádit, co se týče drobných doplňků, než v kuchyni? Tu pravou, útulnou atmosféru navozují maličkosti jako květované ubrusy, pečlivě rozvěšené utěrky a chňapky, květiny ve váze uprostřed stolku, sušená levandule mezi starými dózami nebo háčkované dečky, které můžete dokonce sami vyrobit.

Krása v drobnostech

Pro vytvoření příjemného interiéru ve venkovském stylu často spočívá krása ve zdánlivě zanedbatelných věcech, jako jsou orientální koberečky, záclony a závěsy, ručníky v koupelně nebo tapety. Pokud jste milovníky tradičních interiérů, nebojte se začít