Logo Logo
5 trendů v rustikálních kuchyních, které si zamilujete
  • 24.11.2021
  • rustikální styl, kuchyně,

Rustikální kuchyně

5 trendů v rustikálních kuchyních, které si zamilujete

Žijete na vesnici nebo trávíte víkendy na chalupě a jste milovníky designu? Chcete si zařídit kuchyni v rustikálním stylu? Připravili jsme pro vás pět trendů ve venkovských kuchyních, které si zamilujete! Podívejte se, jak krásná může být vaše kuchyně.

Kuchyně je svým způsobem základem každého domu. Ať už si to chceme přiznat nebo ne, příprava jídla nám prostě zabírá spoustu času. Jestliže vaření zrovna nefandíte a jste spíš mlsouni bloudící každou chvíli někde v okolí lednice, tím spíš máte čas se rozhlížet kolem sebe. Nezáleží na tom, jestli si vaření vysloveně užíváte nebo ho nemáte příliš v lásce. O důvod víc si vyšperkovat kuchyň a cítit se v ní dobře! Jak ale navodit tu správnou venkovskou atmosféru? Co je vlastně trendy? Poradíme vám.

Dřevo – uklidňující světle hnědá a béžová

Třeba nábytek z mírně vybledlých, nových dubů vypadá přirozeně a čistě. Nikomu nic nevnucuje a jeho jemná vůně je zkrátka nezaměnitelná. Ve své jednoduchosti působí paradoxně naprosto dokonale v jakémkoliv venkovském domě. Pohled na něj uklidňuje. Kuchyňská linka, příborníky, skleníky a kredence ze světlehnědého až béžového dřeva vzbuzují pocit vzdušnosti a lehkosti.

Pokud hledáte širokou nabídku rustikálních kuchyní v různých provedeních, tak vám rozhodně doporučujeme navštívit srovnávač decorise.cz, ve kterém naleznete širokou nabídku rustikálních, ale i jiných stylů bydlení. 

 Kuchyňský úložný vozík Wenko Bon Appetit

Proutěné doplňky

Proutěné misky, koše i košíčky… Jsou nejen hezké, ale také praktické. Dají se využít na kosmetiku v koupelně i na drobnůstky povalující se v kuchyni. Když se vám zatím nechce investovat do drahých příborníků nebo přihrádek, proč je zkrátka nevyužít? Můžete do nich naskládat čisté utěrky, naaranžovat květiny nebo prostě naházet to, co nikam nepatří. Jistě, je to jen kamufláž, ale uklizeno bude během chvíle.

Ty jsi má, levandulová

Sušená levandule ve váze nebo na zdi? To je prostě klasika. Voní, uklidňuje a můžete si ji sami vypěstovat na zahrádce. Ale co takhle vsadit na levandulovou barvu a vyladit si kuchyň do stylu francouzského Provence? Pastelovými barvami nikdy nic nezkazíte, a přitom je levandulová docela originální.

Staré dobré kouzlo květin

Květinové vzory přímo na kuchyňské lince, růžičky na vystaveném porcelánu, na utěrkách nebo tapetách, čerstvé květiny ze zahrádky ve váze uprostřed jídelního stolu… Milujeme je. Připomínají nám bezstarostné dětství na venkově, možná dokonce babičku, která nám vařila kakao do hrníčků s obrázky růží. Prostě trocha nostalgie musí být a není nic tradičnějšího než květinové vzory.

Užijte si stolování

Stolování v rustikální jídelně je opravdu stylová záležitost a může být velice příjemné, obzvlášť pokud se chcete pořádně předvést před návštěvou. Kraluje mu především bílá, bledě modrá, fialová, ale i béžová barva. Možná budete překvapeni tím, že i rustikální nábytek se dá šikovně kombinovat s moderními kousky a stále zachovává místnosti onu domáckou, hřejivou atmosféru.